Ínyenc sajtfondü ropogós zöldségekkel

Hozzávalók

3,5 dl tejszín,
25 dkg krémsajt,
10 dkg sajt (füstölt),
só,
bors (őrölt),
3 db paradicsom,
1 dl száraz fehérbor,
1 db közepes kígyóuborka,
2 szál sárgarépa,
1 csokor piros retek,
rozsos pékáru

A tejszínt nyeles forralóba öntjük, majd felforraljuk, beletesszük a krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. Ezután lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a sajtok megolvadnak. Sóval, az őrölt színes borssal, fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, magtalanított paradicsomot, és hozzáöntjük a száraz fehérbort.
A mártogatni valóhoz meghámozzuk az uborkát és a sárgarépát, vékony hasábokra daraboljuk, a piros retket cikkekre vágjuk, a rozsos pékárut pedig kisebb darabokra szeljük. Mindegyik mártogatni valót külön kis tálkába tesszük, a forró sajtfondüt porcelánedénybe töltjük, majd minden hozzávalót tálcára téve, együtt kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük