Ínyenc sajtfondü ropogós zöldségekkel
Hozzávalók
3,5 dl tejszín,
25 dkg krémsajt,
10 dkg sajt (füstölt),
só,
bors (őrölt),
3 db paradicsom,
1 dl száraz fehérbor,
1 db közepes kígyóuborka,
2 szál sárgarépa,
1 csokor piros retek,
rozsos pékáru
A tejszínt nyeles forralóba öntjük, majd felforraljuk, beletesszük a krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. Ezután lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a sajtok megolvadnak. Sóval, az őrölt színes borssal, fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, magtalanított paradicsomot, és hozzáöntjük a száraz fehérbort.
A mártogatni valóhoz meghámozzuk az uborkát és a sárgarépát, vékony hasábokra daraboljuk, a piros retket cikkekre vágjuk, a rozsos pékárut pedig kisebb darabokra szeljük. Mindegyik mártogatni valót külön kis tálkába tesszük, a forró sajtfondüt porcelánedénybe töltjük, majd minden hozzávalót tálcára téve, együtt kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hagyjon egy választ
Want to join the discussion?Feel free to contribute!