2020. január 18. szombat
Kellemes napot kívánunk!
Home | Látnivalók Tatán | Szavazzunk a tatai nagy platánfára!
Szavazzunk a tatai nagy platánfára!

Szavazzunk a tatai nagy platánfára!

Szavazzunk a tatai nagy platánfára!

A tatai nagy platánfa említésekor a környékbeliek mind az Öreg-tó partján álló, méltóságteljes óriásplatánra gondolnak, mely a vár délnyugati kapujának közelében áll majd 230 éve. A fát több társával együtt Versailles-ból hozatták az Esterházy-család tatai grófi ágát alapító Esterházy Miklós János koronaőr fia, Ferenc megbízásából. Éveinek hosszú sora alatt nemcsak az időjárás viszontagságait kellett túlélnie, vihart, villámot, hanem az emberek támadásait is.

platán

Az Év Fája vetélkedő keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát kerestük, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban.

A nevezett fák közül a zsűri választotta ki a döntősöket. Ezek vehetnek részt a nyilvános döntőben, melyben a közönség szavazatai alapján dőlt el, hogy melyik fa nyeri el az Év Fája címet.

Az idei versenyben az Év Fája mellett Hős Fát is lehetett jelölni, azaz valamilyen okból veszélyeztetett példányt, amelynek megmentéséért küzdöttek vagy küzdenek jelölői. A döntősök közt már ott rejtőzik a Hős Fa cím győztese is, de arra, hogy melyik fa kapta ezt a címet, csak a közönségszavazás után derül fény.

A linkre kattintva a döntőbe jutott fák történeteit olvashatják, az oldal alján kattintva pedig az összes a versenybe nevezett fát megtekinthetik.

  • A döntős fákra a következőképpen lehet szavazni: a képek alá beírják az email címüket, majd rákattintanak arra, hogy Ez a történet és a fa legyen a nyertes.
  • Ezután a szavazatát érvényesítenie kell, mégpedig úgy, hogy belép az email fiókjába, ahová küldtünk önnek egy levelet, egy aktiváló linkkel, erre rá kell kattintania, és máris megtörtént a szavazás. Ha véletlenül elrontotta, és rossz fára szavazott, akkor annyi a dolga, hogy újra szavaz, így az előző szavazata érvénytelenné válik.

Szavazáshoz klikk a képre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*