2020. január 18. szombat
Kellemes napot kívánunk!
Home | Iskolák, Óvodák, Bölcsi

Iskolák, Óvodák, Bölcsi

Iskolák, Óvodák, Bölcsi

Tatai anyukáknak és apukáknak, valamint az itt élőknek szeretnénk bemutatni szép kis városunk bölcsődéjét, óvodáit és iskoláit, hogy segítsünk kiválasztani ezek közül azt az intézményt, melyre nyugodt szívvel bízzák gyermeküket. ( az alternatív lehetőségeket: családi napköziket, magánóvodákat, iskolákat is szeretnénk majd számításba venni)

A személyes tájékozódást semmi nem pótolja, mégis segítheti a választást, hogy itt egy csokorba gyűjtve található majd meg valamennyi intézmény elérhetősége. Innen aztán egyetlen gombnyomással – ha van – az intézmény saját weboldalára juthatunk a bővebb tájékozódás érdekében.

Tata Diákönkormányzata

Megújult Tata diákönkormányzata Október 6-án 10 iskola 20 képviselője tanácskozott a városházán, ahol Tata Város Diákönkormányzata megválasztotta az új diákpolgármestert, és alpolgármestereit. A testület határozatképes volt, új vezetője pedig a Református Gimnázium tanulója, Teszáry Eszter Olga lett. Az ülést megnyitó Michl József polgármester arról is beszélt a gyerekeknek, hogy a világ legszebb dolga valamit szabadidőben és ingyenesen a többiekért csinálni.  ... Tovább »

Képes kvíz – Melyik iskola a legidősebb?

Csodálatos Tata – képes kvízjáték A három mostanában jubiláló iskola közül melyik a legidősebb? A válaszokat rögtön megtekintheted, az eredményt később megjelenő cikkeinkből tudhatod meg.  [poll id=”2″] További játékhoz klikk a képre 🙂 Csodálatos világ – képes kvízjáték Tovább »

Új játszótér a Vaszary János Általános Iskolában

Új játszótér a Vaszary János Általános Iskolában Az Önkormányzatnak köszönhetően új játszóteret adtak át a Vaszary János Általános Iskolában. A tanulók így esztétikusabb, biztonságosabb környezetben töltődhetnek fel a tanítási órákra. Tovább »

Tanárbúcsúztató

Ott voltam ezen a tanárbúcsúztatón, és megerősíthetem, hogy csak dicsérni lehet minden nyolcadikos diákot és az összes tanárt. Az előadás mosolyogtató és ríkató is volt egyben. Köszönünk mindent a Vaszary János Általános Iskolának! CSAK A SZÉPRE EMLÉKEZ(z)ÜNK! Nem lesz nehéz, mert főleg szép dolgok történtek. Én csak azt mondhatom, hiszen az egyik nyolcadikos ballagó diák az én Drága gyermekem, hogy ... Tovább »

Baranta

Baranta A baranta fontos sajátossága az a speciális nevelési és közösségformálási rendszer, amely a hagyományos magyar életfilozófián és szimbólumrendszeren alapszik. A stílus nem véletlenül nevezhető harcművészetnek: a magyar népi kultúra, a szokások, a hagyományos értékek és tudásanyag ismerete mellett a barantásnak ugyanolyan jól kell tudnia forgatnia a botot, vívnia a fokossal, vagy éppen használnia az ostort, ahogyan népi táncokat járnia, ... Tovább »

Táborok

  Tovább »

Tatai Néphagyományőrző Óvoda Fűrdő Utcai Óvoda

Tatai Néphagyományőrző Óvoda  Fűrdő Utcai Óvoda Tata egyik legszebb, régi városrészében, közel a az Öreg-tóhoz és a Tatai Várhoz, patinás műemlék épületben található a Tatai Néphagyományörző Óvoda. Sajátos hangulatát boltíves folyosói, ablakai valamint az udvaron lévő, nyitott félköríves “gombaház”, és a náddal fedett kör alakú helyiség adja meg. Az épület valaha apácák otthonaként szolgált. Zárt udvarát a fajátékok és két ... Tovább »

2014/2015 -ös tanév időbeosztása – iskolai szünetek

2014/2015 -ös tanév időbeosztása – iskolai szünetek 2014/2015 -ös tanév időbeosztása Akármennyire is fájó szívvel veszik tudomásul a gyerekek, sqajnos lassan megkezdődik a tanév.Érdemes minél előbb tisztában lenni a szünetek időpontjával, a szombati tanítási nyapokkal, hogy tervezni tudjunk!Ezért ez az összeállítás nagyon hasznos társa lehet minden iskoláskorú gyermek szüleinek és a gyermekeknek egyaránt!Jó megoldás lehet kinyomtatni, így mindig kéznél lesz, ... Tovább »

maTATAtúra

Ma-TaTa-Túra Immár hatodik alkalommal rendezik meg a természettudományos akadály-versenyt a városi és a kistérségi általános iskolák, illetve a tatai középiskolák mókusait. Az állomásokon, vagyis a mókusodúkban, változatos, érdekes, gyakorlatias feladatok várják a csapatokat, az oduőrök útilapukon vezetik a pontszámokat. A megfejtések sikere vagy esetleges sikertelensége befolyásolja az útvonalat. Azt viszont a csapatok nem tudják meg, hogy helyes vagy helytelen választ ... Tovább »