2019. december 5. csütörtök
Kellemes napot kívánunk!
Home | Programok | Fesztiválok | Diák Patarával indul az idei nagy durranás!
Diák Patarával indul az idei nagy durranás!

Diák Patarával indul az idei nagy durranás!

Diák Patarával indul az idei nagy durranás!

 Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiváljának nyitónapja előtt, május 21-én teljes egészében a diákoké lesz a főszerep. Idén első alkalommal egy páratlanul izgalmas középkori kalandra invitálják az iskolásokat a Tatai Patara szervezői!

Május 21-én a Tatai Patara 1597 rendezőinek jóvoltából iskolások foglalják el a Tatai Várat és környékét. A gyerekek és fiatalok a tantermet maguk mögött hagyva az Öreg-tó festőien szép környezetében egy időutazáson vehetnek részt egyenesen a 16-17 századba. Az élő történelemóra során korabeli környezetben a diákok szó szerint kipróbálhatják a korhű viseleteket, ételeket és akkori emberek szokásait, mindennapjait…  A szervezők kalandra és játékra helyezik a hangsúlyt, de nem feledkeznek meg a történelmi hűségről sem. Közreműködő történészek, muzeológusok, hagyományőrök és múzeumpedagógusok gondoskodnak a szakmai hitelességről.

A Diák Patara keretét a 16-17. századi kiállításokhoz, a korhű viselet- és fegyverzethez és a hadibemutatóhoz kapcsolódó játékos feladatok és a napot lezáró virtuspróba adják. A program során egy-egy állomáshely a török hódoltság korának egy-egy szimbolikus helyszíne lesz, ahova a gyerekek térkép segítségével jutnak el. A nap a „virtuspróbával” ér véget, amelybe minden résztvevő osztály benevezhet, és ahol a nap során szerzett tapasztalataikat, ügyességüket kamatoztathatják és mérhetik össze.

Tatai Patara, tata, kreativ magazin, program

A Diák Patara a 16-17. század történelmét, életmódját, harcmodorát és kultúráját igyekszik hitelesen és komplexitásában egyedülálló módon bemutatni az iskolásoknak. A szervezők szándéka, hogy a történelemoktatás számára egy új, megélhető, játékosan megtanulható módszert kínáljanak. A programmal a tanterv egy – a tapasztalatok szerint – nehezen tanítható részének aktív feldolgozásában igyekeznek segíteni minden iskoláskorú számára. Az élményszerű, játékos tanulás az ismeretszerzés egy új dimenzióját tárja a diákok és a tanárok elé egyaránt, nem is beszélve arról, hogy ez a nap remek alkalom egy osztálykirándulásra, amely kikapcsolja és össze is hozza a közösségben lévőket.

Általános és középiskolai csoportok jelentkezését a

http://www.tataipatara.hu/images/files/2015_diakpatara.pdf

linkről letölthető jelentkezési lapon e-mailben (zo-fi@zo-fi.hu) várják!

                 A helyszín:                  Tata, Cifra-malom-Vár-Eszterházy-kastély

                Időpont:                        2015.május 21 (csütörtök)

               Jelentkezési határidő: 2015. május 10.

               Regisztráció:                 Tata, Cifra-malom: 2015. május 21, 9 órától

               Virtuspróba:                  Tata, Kastély-tér, 16-17 óra

 www.tataipatara.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*