Mesteri magyar bonbon a világ legjobb töltött tejcsokoládéja
Két aranyéremmel és két ezüstéremmel tért haza Londonból a soproni Harrer Chocolate csapata a világ egyik legrangosabb versenyéről. Az International Chocolate Awardson ráadásul megszerezték a világ legjobb töltött tejcsokoládéja címet is. Az elbírálás a Chocolate Week keretein belül zajlott, a gála október 17-én volt.
A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda csokoládékülönlegességeket készít. Közlésük szerint tradicionális, családi receptjeik alapján készülnek az édességeik. A tulajdonosok neves osztrák cukrászdinasztia leszármazottai, 16 éve nyitották első hazai cukrászdájukat; ez 2009-ben egészült ki kóstolóhelyként is szolgáló csokoládé manufaktúrával.
Nem csak a Herrer tarolt a megmérettetésen, más magyar siker is született. A világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja a chocoMe darabja lett: a Raffinée Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával. Étcsokis drazsé kategóriában ezüstérmet nyertek, a tejcsokis drazsék között a harmadik helyen szerepeltek.