A királyi vár éjszakája

Június 20-án szombaton most is megtelik élettel a várudvar a múzeumok éjszakáján. Az elmúlt év programja nagyon népszerű volt, ezért ez most sem lehet másképp.

Míg az előző évben török kézen volt a vár, addig idén a lovagkor kerül bemutatásra.Mátyás király uralkodása idején az akkor már romos állapotban lévő vár is átalakításra került. A tatai vár a XV. században élte fénykorát, mint királyi nyaraló- és vadászkastély. Ezt a kort szeretnénk megidézni. A vár belső udvarán korhű katonai tábort állítunk fel a katonák sátrával, felszerelési tárgyaikkal, a kor szokásainak megfelelő zászlókkal, fegyverekkel, hadi eszközökkel kiegészítve. Ez a sátor az esemény ideje alatt végig megtekinthető.

A délután folyamán vívástechnikai és tüzérségi bemutató lesz látható. A katonai tábor nyitott lesz, ahol is megtekinthetőek lesznek a sátrak, ládák, barikád, szekérvár, ágyú, tűzfegyverek, konyhai felszerelések, kiállított páncélok, fegyverek, írnoki felszerelés és a tábori konyha is.

Idegenvezetés is lesz az idelátogató érdeklődők számára. A tábori életet bemutató katonák a kornak megfelelő viseletben lesznek.

Mindeközben 18 órai kezdettel a vár falain belül történeti előadás lesz a várban. Amikor leszáll az est korabeli zenei koncert lesz hallható a várudvaron felállított színpadon. A fellépő együttes tagjai a délután folyamán egyfajta utcazenét játszva színesítik az eseményt.

A rendezvény ingyenesen látogatható! Mindenkit szeretettel várunk!

Részletes program:

A királyi vár éjszakája – megelevenedik a lovagkor

16:00 órától Táborverés, nyitott katonai tábor konyhával, idegenvezetés, középkori örömzene

18:00 – 19:00 A 15. század kalandos története Történeti előadás a várban – az előadást tarja Schmidtmayer Richárd régész, történész

19:15 – 19:45 Összecsapnak a vitézek Vívástechnikai bemutató a várudvaron

20:00 – 20:30 Ágyúk zajától hangos a várudvar Tüzérségi bemutató

22:00 Bordó Sárkány Régizene Rend koncertje

A belépés ingyenes!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Forrás

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük